Hétfőn reggel az oviban kezdődött a napunk, matematika foglalkozáson vehettünk részt, nézőként. Tavaly Adrikáék foglalkozásán teljesen meg voltam lepve mennyi mindent tudnak, most olyan szemmel is igyekeztem nézni a feladatokat, hogy emlékszem az iskola első pár hetében milyen feladatok vannak.

Kezdődött egy olyan feladattal, hogy az óvónő gondolt egy számot, megmondta a kisebbik és a nagyobbik szomszédját és ki kellett találni melyik számra gondolt és megmondani, hogy páros vagy páratlan számról van szó. Majd mondani kellett a kitalált számtól vagy nagyobbat vagy isebbet attól függően mit kért óvónő, de néha a kitalált számmal megegyezőt kellett mondani. A következő feladatnál mindenkinek volt egy rajza, ami körből, négyzetből, háromszögekből állt és a logikai készlet darabjaival le kellett fedni az ábrát.

Majd volt olyan feladat hogy egy tálkába kellett annyi játékfigurát (nyuszi) tenni, amennyit óvónéni tapsolt, vagy dobbantott a lábával. A végén meg kellett számolni mennyi nyuszi van és a további feladatoknál 10 nyuszi szerepelt, ezeket kellett két (később 3) bokorban egyenlően elosztani, majd áthelyezni úgy hogy ne legyenek egyenlőek, közben a bokrok közé kirakni a megfelelő relációs jelet.

Volt olyan feladat is, hogy ellentétpárokat kellett mondani.

 

 

 

 

 

 

 

 

A bemutatkozó foglalkozás után pedig az anyukákat köszöntötték fel rövid kis műsorral a gyerekek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Másnap pedig Adrikáéknál volt anyák napi műsor. Nagyon érdekes volt, ez volt az első olyan műsor ahol mint iskolást láttam a lányomat. Érdekes a sok ismert vers mennyire megható tud még mindig lenni, nem lehet ezt megszokni, hiába hallottam már többször is némelyiket, mégis már az első percben sírtam - és gyakorlatilag a műsor végéig.

 

 

 

 

Előadtak egy kis mesét is (A só), amit márciusban az iskolában egy versenyre készülve gyakoroltak és akkor a 4 elsős osztály közül ők lettek a legjobbak. A mese végén kis néptáncbemutató is volt, egyik tanítónénijük tanította be, a másik tanítónő pedig jónéhány meglepetés fényképekkel készült, amit az elmúlt hónapokban készített az osztályról.

 

 

Szerző: gneke  2010.05.09. 16:36 2 komment

Címkék: ünnep anya iskola óvoda matematika andor adrienn

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr321986213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2010.05.10. 17:19:17

Nemár, hogy az oviba már ilyeneket kell tudni, hogy páros vagy páratlan? ez nagyon durva!!!!
Az anyák napi műsorokat szerintem én is végig fogom bőgni, ha egyszer odajutunk:)

gneke 2010.05.10. 18:33:41

@PBea: Látod Bea, én már meg sem lepődök...igaz ők már nagycsoportosok, de gondolom ha nem tudják sincs semmi baj, iskolában megtanulják, elsőben tananyag volt év elején.
Felgyorsult a világ, és ez a követelményeken is látszik. Én még mindig attól vagyok ki, hogy 1600 m-t kell futni a suli körül és ezt valamelyik minisztériumban felmérték, hogy ennyi idős gyerekek (6-7-8 éves) ezt a távot bírják.
süti beállítások módosítása