Szerdán Andorunk is megkezdte iskolai tanulmányait.

Az első napok teljesen a vártnak megfelelően teltek. Azt már megszoktuk, hogy az oviba még nagycsoportban is néha sírva ment, gondoltuk, hogy itt is így kezdődik...Persze hamar feloldódott, amíg a vidám elsős évnyitó tartott a könnyek is felszáradtak, majd utána az osztályterembe vidáman ment fel, ott pedig már lelkesen pakolta ki a táskából amit a tanítónők kértek.

 

 

Egy jó poén is elhangzott Andor szájából, ugyanis először a nem könyv-füzet jellegű dolgokat kellett beadni, tehát ami a rajzhoz, technikához, napközihez kell, majd maradt a táska tele füzetekkel, könyvekkel. Van egy üzenőfüzetük, amibe ha jól viselkednek szivecskét kapnak, ha rosszul akkor fekete pontot. Andornak nagyon tetszik ez a füzet, ugyanis minden füzetük sima, de egyedül az üzenőfüzetből ő is és Adrika is mintás elejűt kapott (Adrika H.Kittyst, Andor versenyautósat). Nos Andor sürgető kérdése így hangzott (szerencsére csak hozzám): mikor kell beadni azt a füzetet, amibe a fekete pontokat gyűjtjük?

Mire a táska ki lett pakolva, miszülők is elmehettünk majd néhány óra múéva, ebéd után mehettünk a kis nebulókért. Andor lelkes volt, tetszett neki az első nap, kaptak elsősköszöntő ajándékokat is, várta a másnapot és megígérte, hogy nem fog sírni. Így is lett. Sőt napközben láttuk az iskolaudvaron játszani,  beszéltem is vele, és egyáltalán nem vágyott haza, boldogan mutatta, hogy megkapták a sulijelvényt. Péntek reggel kicsit megint elkedvetlenedett, de megint csak addig tírtott, míg az oviban is.

Első nap mielőtt a táskából kipakoltak el is lettek ültetve, szerencsére eléggé elől ül (második padsor), egy kisfiú és egy kislány ül mellette. Pénteken  már házi feladatot is kaptak hétvégére, amit  ő is és Adrika is (ő rengeteget kapott szerintem) már péntek délután megoldottak. Szorgalomban nincs hiány, remélem meg is marad.

Az osztályuk nekik is nagyon erős lesz, ahogy a szülői névsort elnéztem...Az évfolyamon van ismert szülők gyereke (tudtam, mert a nagytesók is idejárnak),volt rá 50% esélyünk, hogy osztálytársak lesznek Andorral, mert mi is azt az osztályt jelöltük meg másodikként).

Az első pár nap teljesen úgy telt, amire számítottam, ügyes, igazi iskolás fiunk van már!

Szerző: gneke  2010.09.05. 14:49 4 komment

Címkék: gyerekszáj iskola andor

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr332273025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cucka 2010.09.05. 15:41:58

tejóég, már iskolások! :o nagyon eredményes évet, és további ilyen példaértékű szorgalmat kívánok Nektek az egész tanévben. :)
(csak csöndben olvaslak, és annyira aprócskáknak tűnnek a mi nemalvós, mitevős gondjaink, hogy rögvest el is szégyelltem magam... jahm, ezek már igazi nagy elszakadások... és kettőt pislogok és Huncos is sulirapróbálóst játszik... jájjj )

gneke 2010.09.05. 15:56:39

@cucka: Tudod hogy van ez, kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. El sem hiszi az ember ilyenkor, mikor tényleg az a fő gond, hogy miért nem hízik, miért nem alszik, mikor lesz már szobatiszta - de ennek a kornak meg ez a neheze, ezen is túl kell esni ahhoz, hogy olyan problémák legyenek, hogy már meg lassan kiskamaszodik;)
Próbálok nem belegondolni mennyire nagy jelentősége is van ezeknek az elszakadásoknak, és Áron leendő ovis életével pláne nem bezavarni érzékeny lelkemet.

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2010.09.06. 07:00:45

Nagyon helyes kis Elsősöd van:) Sikeres tanévet kívánok Nektek!

gneke 2010.09.06. 10:48:27

@PBea: Köszönjük szépen:-)
A többi képen nagyjából sírt, hát azokból nem raktam fel a blogra, elég ciki lenne pár év múlva a későbbiekről nem is beszélve...
süti beállítások módosítása