Néhány hete még azt mondtam, hogy most nem várom annyira a Karácsonyt. Kicsit elfásultam. Valahogy nem is foglalkoztatott az idén annyira mint máskor, tavaly például nagyon vártam, szép is volt. Szerencsére azért az idén is  - azt hiszem, de ez majd napok múlva derül ki -  sikerült hogy mindenkinek örömet tudok szerezni, nem tucatdolgokkal hanem egyedi megoldásokkal.

Az ünnepi menüvel már tavaly úgy voltam, hogy arra még várni kell. Az igazira. Mert természetesen kerül az asztalra kacsa, hal, mézeskalács (már a második adag, ami egy kiló lisztből készült, mert az első már a múlt héten elfogyott), ünnepi húsleves (mégpedig gyöngytyúkból), de még mindig értelmetlennek látom hogy ennél extrábbaknak álljak neki. Lényeg, hogy együtt leszünk, ötösben, olyan kevés ilyen nap van az évben.

Aminek előre örülök, és amitől igazán szép az ünnep: a gyerekek mosolya. Néhány hete már az ünnepi díszbe öltöztetett városban döbbentem rá, mikor Áronunk a feldíszített fenyőfát meglátta és örömmel mondta, hogy karácsonyfa: hogy megismeri! Hogy emlékszik rá, amit egy éve nem látott. Aztán azt is tudta, hogy otthon a Karácsonyfához hozzátartozik a fa alatt futó kisvonat is.

Az adventi gyertyák gyújtása sem igazán ünnepi még. Próbálkozok, próbálkozunk, de még mindig kicsik hozzá a gyerekeink. Ha égő gyertyát látnak, azt mindenáron el kell fújni. Hiába győzködjük őket, hogy majd, hadd égjen még. De bízok benne, hogy minden évvel kicsit közelebb kerülünk a méltó ünnepléshez.

Tegnap délelőtt végre kijutottunk szánkózni is. Megint egy újabb csoda, hogy Áron is húzza a szánkót, nem csak őt kellett húzni: és nem az üres szánkót húzta, hanem Andor is ült rajta. Felváltva, veszekedés nélküli örömóra volt, mindenki ült, mindenki húzta, az összes verzió volt, ami három gyerek közt előfordulhat.

De ez sem fárasztotta le eléggé kisfiunkat, akivel mostanában bizony elég kemény altatási gondjaink vannak (bezzeg mamáéknak nem). Volt már olyan gyermekünk, aki 3 évesen már rég nem aludt délben, de az legalább este nyolckor belezuhant az álomba. Hát kicsifiunk nem ilyen.

És volt még tegnap mézeskalács díszítés is, az első adag elfogyott enélkül, de a szombaton sültet (meg kell említsem  Adrika segítségét, aki minden egyes darabot kent, majd szedte ki a kisűlt és kihűlt darabokat a tepsiből) tegnap már muszáj volt feldíszíteni. Itt persze ismét a  gyerekekre lehetett számítani.

Iskola még két nap, szerdától szünet, Apa is szabadságon lesz, hátravan a díszítenivaló vásárlása, és még egy kiadós takarítás. Kezdem is.

 

Szerző: gneke  2010.12.20. 11:39 2 komment

Címkék: család ünnep karácsony advent

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr722527635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2010.12.22. 08:38:41

Máté is nagyon izgatott a karácsonytól, és engem is meglepett, hogy emlékszik a karácsonyfára:) De az is fura, hogy arra emlékszik, hogy hol állt tavaly, de hogy milyen díszek voltak rajta arra nem.
Nálunk sem igazán kiforrott még ez az advent-karácsony dolog, de minden évben kicsit több, kicsit ünnepibb, mint az előző évben. (Tavaly pl.én idegbeteg voltam végig, és semmi nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna... remélem ez idén kimarad:)

Napocska977 2010.12.23. 21:09:26

Annyira aranyosak tudnak lenni, mikor így várják a karácsonyt, a fenyőt, az ajándékokat!
Szerintem jövőre mi is itt tartunk majd, a Télapót pl. már nagyon megjegyezte magának:-)

Karácsonyi játékra hívlak, nézz be hozzám:-)

Ági
süti beállítások módosítása