És a szünidő első hete már el is telt.

Hű, de rég írtam!

Két hete, szombaton itt volt velünk G.mama. Egyet gondoltunk, és mivel program volt a városban, Pulykanapok vannak minden év június elején, megnéztük. Igaz pulykaétket nem vettünk, de a kellemes nyárestén jó volt egyet sétálni, falatozni, majd "halközözni". Ezt a debreceniek bizonyára mind ismerik, van egy tér, Hal-köz a neve és eléggé elhanyagolt része volt a városnak, de talán két éve lett kész egy felújítással, padokkal, sörözőkkel, és a gyerekek kedvence szökőkutakkal. Hát, ide tényleg úgy érdemes jönni, hogy vagy fürdőruhába öltöztetjük a gyerekeket, vagy pótruhát hozunk. A friss élmény tiszteletére egy héttel később is kinéztünk a gyerekekkel, míg Andor egyik osztálytársánál szülinapozott, a két másik gyerkőccel alternatív programként ismét "zuhanyoztunk".

Közben túlestünk két évzárón. Zeneiskolai bizonyítvány gyönyörű, 3-3 ötös díszíti mindkét "muzsikusét", hegedű, szolfézs tárgyakból és szorgalomból is.

És az általános iskolai évzáró is megtörtént. Mindkét osztály hozta  a saját formáját, a pedagógusokkal együtt. Ki lehet találni, melyik gyermekem jár abba az osztályba, akiknek az osztályátlaga - és ez nem elírás - 4,9 (négyegész klenc tized) volt. Az  a gyermekem, akinek három tárgyból volt dícsérete, míg a másik, akinek 3 tárgyból volt négyese (majdnem ugyanabból mint  a másiknak dícsérete) 4,7-es osztályátlagú osztályba jár. De nem is ez a lényeg. Még utolsó alkalommal is ért minket meglepetés. Szerencsére a mateknégyesről tudtunk, előző posztban írtam róla. A nagyon-nagyon erős jegy ugyanolyan vastag tintával volt beírva, mint  a nyelvtan négyes, ami hát, be kell látni elég sok jóindulattal lett meg. Bár...évvégi dolgozatként itt is összejött a helyesírás ötösre, Tanévzáró dolgozatként. Hanem. A bizonyítványosztás. Én még ilyet nem láttam, de ha van valaki akinél így osztottak most szóljon, tényleg kíváncsi vagyok rá, van e ilyen máshol is! Emígyen történt: először is hadd adjuk át annak a gyereknek, aki úgy lett kitűnő, hogy csak egy tárgyból nem kapott dícséretet. Aztán átadták a többi kitűnőnek, majd felhívták a figyelmet azokra akiknek egy tantárgyból lett négyese, amibe a magatartás nem számít bele, azaz mindjárt tudtuk, hogy az illetőnek, abból is négyese van, majd végül megkapták bizijüket a (futottak még) akik több tárgyból is négyest kaptak. Nem, nem abécé sorrendben osztottak abban az osztályban bizonyítványt. Mivel mindenki tudja melyik osztályban lehetett ez, így nyugodtan mondhatom, a másikban, Adrikáéknál eddig minden évben  ábécé sorrendes biziosztás volt, sőt a sokk hatására másnap megkérdeztem több kolegámat, de ilyenről senki nem tudott beszámolni, hogy lett volna efajta diszkrimináció. Nos, jövőre más világ jön, kíváncsi vagyok a folytatásra.

A szünet pedig megkezdődött. Újabb sokk. Zenei tábor, ami nagyon klassz volt, a gyerekek szerették is, jó dolgokat hallottak, tanultak. csak. Nekünk gyűltek fenemód a minuszóráink  a munkahelyen. 8-16-ig tábor volt...Első nap 8 órakor eligazítás, beértünk a munkahelyre majdnem 9 órára. És így tovább egy hétig. Mondjuk az igaz, hogy 8-16 éves gyerekek részére volt meghirdetve a tábor, és a 14 éves gyerekek már egyedül tudnak menni-jönni,de a kisebbeket nem szívesen hagyjuk ott, ugyanakkor azért van a gyerek táborban, mert a szülő dolgozik. És ezt a tábort a munkahelyünkön keresztül hirdetik...Na, de sebaj, holnap újabb tábor következik, újabb kettő, ketten kétfelé mennek.

A hétvégénk meg nem sok pihenéssel telt, mondhatni semmivel se, érik az egyetlen cseresznyefánk termése, párhuzamosan  a meggyel. Igaz évközben hálás vagyok, mikor csak ki kell venni a fagyasztóból, kamrapolcról a konyhakészet, de most jólesne egy kis pihenés. Na, majd egy hét múlva...

Szerző: gneke  2012.06.24. 22:55 2 komment

Címkék: iskola szünet tábor

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr844608936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Napocska77 2012.06.30. 13:33:33

szia!
Én sem hallottam még ilyen bizonyítvány osztóról. Nagyon szomorú, így megkülönböztetni a gyerekeket.

Ráadásul nem értem, az a pár négyes, bizonyítvány miért is rossz?
Ez nem "enyhe" túlzás??? Csak mert emlékszem, nálunk általánosban még egyes, kettesek is voltak, nem kevesen. Aki erős 4es volt, az pedig már jónak számított és nem egy gyenge, hanem egy elég jó hírű suliba jártam.
Még szerencse, hogy otthon Ti nem így álltok ehhez és biztosan megdicsértétek a gyereket a szép bizonyítványért, merthogy AZ és én is csak gratulálni tudok hozzá!

gneke 2012.07.08. 15:19:18

@Napocska77: Ez a bizonyítvány nagyon is szép lett. Szerintünk is, és meg is dicsértük érte. Az fáj, hogy a matektudása alapján ötös lehetne, jegyei alapján is, de mit tegyek. A tudás számít, hát ennyire értékelték, szép ez a jegy, csak nem az igazat mutatja. A mateknégyese és a helyesírás négyese között van legalább két jegynyi különbség tudásban:D
Igaz, hogy ez nem az osztályátlagot erősíti, de nem is ez számít. Az viszont zavar, hogy ilyen stílusban volt a bizonyítványok kiosztása. Sajnos azt vettem észre, hogy ennek az iskolának is vannak hibái, egyre erősebben érvényesül, hogy pedagógust kell választani. Ami nekem most kezd feltűnni, hogy a fiatalabb tanítónők nagyon jók, a régiek, akik az elmúlt rendszerben már tanítottak még ahhoz szoktak, hogy meg kell különböztetni a gyerekeket aszerint, hogy anyuka vagy apuka mit tesz le...Érted mire gondolok... Az biztos, hogy mi nem fogunk azért fát ültetni az iskolaudvarba, meg osztálytermet festeni, hogy bármelyik gyerekünk kitűnő legyen...Gondolom az élet minket igazol majd. Szerencsére Adrika tanítónénijei a fiatalabb korosztályból kerülnek ki, nekik meg nem ez számít. És most Andor leendő osztályfőnöke is a fiatal generációt képviseli, reméljük lesz már szerencséje is.
süti beállítások módosítása