Szépen eltelt a nyár utolsó hónapja is. A 11. héten járunk (no lám, mi jut eszembe a 11-ről? Ennyi hét a nyári szünet).

Két rokontalálkozó is belefért, sőt három is.

Az első volt az, ami miatt húztam-halasztottam a posztírást, mert persze fényképeket is szerettem volna tenni. Na, készültek is, csak lusta voltam gépre tenni, kicsinyíteni ésatöbbi.

Ja, hogy hol voltunk, kikkel találkoztunk? Nyíregyházán, az állatkertben. Mi legutóbb 5 éve voltunk, unokatestvéremék meg évek óta tervezik, hogy eljönnek, mert annyi jót hallottak már róla. Mert jó is. Én egyáltalán nem vagyok egy állatkert rajongó, de ide szeretek jönni. 5 év alatt sokat újult, elsősorban az Ócenáriummal (ami szerintem van olyan jó, mint a Tropicarium), és a fókashowval. Itt Andorunk egy fókapuszival gazdagodott, mint ahogy az unokatesói is :-)

Ahol ennyi ember van, ott előbb-utóbb van elkeveredés is. Mi a megérkezés utáni első percben szinte elkeveredtünk Áron mellől, így rögtön az ő keresésével kezdődött a program. Amilyen hirtelen eltűnt, olyan hirtelen rá is találtunk, már épp a nevét mondta egy felnőttnek, gondlom hamarosan hangosbemondó lett volna...

Aztán a gyerekek nem keveredtek el, de a kilenc fős csapatunk kétszer oszlott kétfelé.

Teljes napi programot adott az állatkert, zárás előtt pár perccel jöttünk ki a kapun.

Az élmény óriási, és nagyon jó volt rokonokkal együtt lenni, együtt menni.

A másik rokontalálkozó szintén az én unokatesómékkal volt. Évente egyszer találkozunk, kivéve a tavalyi évet, ami kimaradt. Hát,  a távolság...De most összejött, egy szép együtt töltött délután, nagy beszélgetések, gyerekek részéről nagy játszadozások tették teljessé.

Közben kicsit dolgoztunk is. Két és fél hét munka ebben a hónapban is. A híres virágkarnevált kihagytuk, de a virágkocsi díszítésnél ott voltunk szűk órácskát. Tavaly az is jobb volt, mint az idén, lehet jövőre nem is megyünk.

Múlt hét végén szintén G.mamához utaztunk pár napra. Most pedig már itthon számoljuk vissza az időt az újabb tanév kezdetéig.

Minden készen áll, minden házi feladat elkészült - Adrikáék kaptak többet, olvasónaplók írását, és feladatlapokat irodalomból-nyelvtanból-helyesírásból, Andornak egy házija volt, mégpedig a leendő osztályfőnöke kérte: nyári élményekről írni.

Na, az volt rengeteg. Olyan nagyon jó volt összefoglalni, hogy mi is történt ezen a nyárom..

Első két hét tábor. Utána nyaralás, családilag, Dunakanyar és környéke zegzuga, majd Etyeken át Balatonföldvár.

Onnan G.mamához mentünk, ahol a gyerekek maradtak három hetet.

Itthon kerti medence, mozi, olimpia, Nyíregyháza, újabb G.mamához utazás, készülés a tanévre.

A gyerekek programja mellett meg kell említeni, hogy valamelyest én is éreztem, hogy nyár van. Amikor a gyerekek nem nálunk voltak, akkor mi is később keltünk, így is beértünk időben a munkahelyre. A hétvégéket nem  tette tönkre, hogy hétfőre kész legyen minden házi, tiszta tornaruha és egyebek. Nem nyúztuk őket, hogy vegyék már elő a hegedűt és feküdjetek már le mert holnap iskola.

Ráérünk ezzel a jövő héttől foglalkozni. Jaj, de jó volt ez a nyár! Csak elszállt, mint minden, ami jó.

Szerző: gneke  2012.08.31. 00:42 Szólj hozzá!

Címkék: család tanulás kirándulás nyaralás nyári

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr154743067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása