Remélem a pechsorozatnak is.

A közepébe csapok: Nem vették fel Áront iskolába.

Reggel az oviban szóltak, hogy a nap folyamán derítsem ki, hogy mi van, mert nekik legkésőbb holnap be kell adni az önkormányzat felé ,hogy ki hová jelentkezett és ki nem és miért. Hívjam fel az iskolát. Azért hogy én még nem kaptam értesítést az egyetem hivatalosan ki kell értesítse a sulit, tehát kell, hogy tudjanak róla.

Nem a sulit hívtam, hanem az egyetemről azt, akihez eredetileg be kellett adni a fellebbezést. Persze ő már akkor mondta, mikor kivittem a papírt, hogy két nappal azelőtt tudta meg, hogy nem ő dönt. Így megadta annak a mobiltelefonszámát 8rektorhelyettes), akit hívhatok az ügyben. ő is nagyon kedves volt, harmadik nekifutásra tudta megmondani, mert autóban volt mikor hívtam, de kedvesen még azt is felajánlotta, hogy visszahív amint tud. De mindegy, mindez rajtunk  nem segített. fellebbezésre úgymond rektori helyre azokat veszik fel, akiknek a szülei az egyetemen dolgoznak, és bár előny hogy testvérgyerek, de ezek az elsők. Állítólag az idén olyan sokan jelentkeztek és olyan sokan fellebbeztek, hogy még azok gyerekeit sem tudták mindet felvenni akik az egyetemen dolgoznak.

Köszönöm azért mindenkinek , aki gondolt ránk, drukkolt nekünk! Azt hiszem ígértem, hogy elmondom mik vigasztalnak. Az egyik, hogy ennyi év tapasztalat után mi is rájöttünk, hogy tanárt kell választani. Jövőre csupa jó tanítónő lesz elsős, a mostani forgások alapján az egyik matekos osztályfőnök az lehet, aki Adrikának is ofője volt. a két szuperből az egyik szuper. A másik ami eszembe jutott, hogy mikor annak idején kétévesen Áront oviba irattuk - kétévesen kellett, áprilisban, mert az a szabály, hogy akik  a következő évben a három évet töltik - akkor mondta a vezető óvónő, hogy nem tudja mi volt 2007 táján, elromlott a tv, de rengeteg gyerek született abban az évben. Elsőre onnan is olyan papírt kaptunk, hogy elutasítva. Most is mondják, hogy ennyire sokan nem jelentkeztek. Amivel így nyugtatom magam, hogy legalább nem kell szembenéznünk azzal, hogy sokan vannak, amikor majd gimnáziumba jelentkezik, egyetemre felvételizik, hátha a következő évfolyamban tényleg kevesebben lesznek. Valamivel muszáj magamat, magunkat vigasztalni. De fáj, nagyon-nagyon fáj.

És ha már iskola. Adrika pénteki matekversenyes szereplése olyan jól sikerült, hogy behívták az eredményhirdetésre. Ez a megyéből többszáz ötödikes jelentkezőből jelent 20 gyereket, akik köztmost Adrika is ott van. És hogy az iskolát és az osztályukat minősítsem...a sulijukból 9 ötödikest hívtak be ( a húszból...), és ebből a kilencből hatan az Adrika osztályába járnak. A másik három gyerek eredményét nem tudjuk, az osztályból ő holtversenyben a harmadik. Nagyon büszkék vagyunk rá!

 

Szerző: gneke  2014.02.27. 23:10 4 komment

Címkék: verseny iskola áron adrienn

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr225836312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2014.02.28. 10:47:02

Megértem a csalódottságotokat. De talán tényleg ennek most így kellett lennie, és a jövőben beigazolódik majd, hogy miért alakult ez most így.
Nem függ pont össze a dolog, de elmondom, hogy itt a nagyfővárosban is ez a helyzet, az egyetemi gyakorlóiskolákba senkit nem vettek fel az ismerősök közül, pedig azok is testvérgyerekek. Állítólag csak testvérgyerekekből és elte dolgozók gyerekeiből is 3szoros túljelentkezés volt, így akinek nem volt még egyéb hátszele esélytelen volt gyakorlatilag.

Adrika borzasztó ügyes! És ha az ő tanárait kapja Áron, akkor azt hiszem hamar megtérül ez az egy év bosszúság.

Lillencs 2014.03.01. 21:23:03

Én meg a vidéki jány, csak nézek, hogy ilyen van...nálunk körzeti iskola és slussz...nincs dilemma...
Másrészről megértelek, de mindennek oka van, ennek a bosszúságnak is hidd el...kitartás!

gneke 2014.03.01. 21:55:20

@PBea: @Lillencs: Hiszem és remélem, hogy oka van...és nyomós oka, hogy most még ovis lesz - immáron harmadjára nagycsoportos.
Lili, néha tényleg jobb ha nincs választási lehetőség. Körzetes sulik itt is vannak, annyira nem is rosszak, de itt már távolságok is vannak, amit naponta át kell hidalni. Átgondoltam, mi lenne ha másik suliba járna, de az sem lenne jobb, még ha azzal bíztatom is magam, hogy mondjuk egy év múlva átfelvételizne az eredetibe...És eztt a kört már lejátszottuk ezelőtt hat évvel, hogy mi lenne a körzetes sulikkal. Ha olyan világ lenne, hogy a munkánk 8-16-ig lenne akkor is más lenne a helyzet. Így marad hogy könnyítünk magunkon, hogy egy kört teszünk reggelente nem kettőt. Egyelőre. Viszont jövőre meg Adrika lehet megy hatosztályosba, az a cél, és akkor egyetlen egy olyan évünk sem lesz, hogy elmondhatjuk hogy a 3 gyereket egy helyre visszük reggelente. Nesze neked nagycsalád...

Napocska77 2014.03.02. 16:50:33

Sajnálom én is abban bízom, h oka van Neki és ez megtérül. De megértelek mert az annyira rossz érzés mikmor tudod, h valahol a gyerekkel szúrtak ki leginkább Áron már angyon járna suliba ez kiderült abbl, ahogy írtál Róla és szegény most biztos nagyon cslódott lesz. Adrika viszont nagyon ügyes és hát tényleg ha ezt a tanárt kapja Áron is az meg király lesz!!!
süti beállítások módosítása