Két hete egy meghívót hozott haza Adrika az oviból, miszerint sikeresen szerepelt az egyik iskola levelezős matekversenyén és szeretettel várják a szombati eredményhirdetésre.

A verseny 3 feladatlapból állt, azokat jutalmazták, akik mind a hármat kitöltötték, megoldották. Ovisokról lévén szó, feltételezés, hogy nem tudnak olvasni, ezért felnőtt segítségével lehetett megoldani, felnőtt felolvassa a feladatot, nem segít... Kicsit meglepődtem, mert én otthon csak 2 feladatsort láttam, de közben kiderült Adrika elmondásából, hogy egyet az oviban oldott meg.

Aki mindhárom feladatlapot hibátlanul oldotta meg, az 181 pontot érhetett el. 178-181 közöttiek arany oklevelet, a 171-177 közöttiek ezüstöt kaptak, volt még bronz oklevél és "sima" oklevél, akik gyengébben szerepeltek, de becsülettel kitöltötték a 3 feladatlapot.

Szerintem nem túl könnyű feladatok voltak, bár az én matematikára jól beállt agyamnak azért nem volt nehéz, Adrika elég könnyen megoldotta. Végülis ezüst oklevelet kapott, aminek nagyon örültünk. Bár Ő nem értette miért nem arany, hát igen, maximalista.

Ez egy kicsit össze is függ az iskolaválasztással nekünk. Egy kis szépséghibája volt ennek a versenynek, ugyanis nagyon iskolába hívogató volt, mármint abba az iskolába, amelyik rendezte és mi oda nem akarunk menni. Szeretnénk viszont egy másik iskolába, annak is a matematika tagozatára, ahová persze elég nagy a túljelentkezés egyrészt az iskolába is (nem önkormányzati fenntartású), azon belül kb. 70 %-ban elsőként a matematika tagozatot jelölik meg a szülők gyerekek.

Még két napig lehet beadni a jelentkezési lapokat és jövő hét végéig dönt az igazgatónő, hogy kiknek sikerült és hová, melyik osztályba.

Hát nem kicsit vagyok ideges, pedig itt még "csak" egy általános iskolai bejutásról van szó.

Valószínű, hogy az iskolába bejut, de a matekos osztályba ....hátha sikerül. Egyrészt örülhetünk, ha benn van az iskolában, másrészt viszont nehezen tudnám elfogadni, ha nem abba az osztályba vennék fel, mert egyszerűen annyira matematikus beállítottságú, fantasztikus logikával és memóriával - ak iismeri tudja, hogy OTT A HELYE. Persze nem matektagozatos osztályban is bizonyíthat, hogy jó matekos, versenyeken is indulhat, de mégis, olyan igazságtalan lenne, ha nem vennék fel Őt oda. Óvó nénije már két éve mondta, hogy akkori kis-középső csoportosként a szomszédos nagycsoportosokkal együtt egy matekfoglalkozáson Adrika bizonyult a leggyorsabbnak és azóta is dícséri, hogy messze a többiek előtt jár.

Előre nem akarok sopánkodni azon, hogy mi lesz, de nagyon reménykedem. Legkésőbb két hét és kiderül.

Megírom majd.

 

Szerző: gneke  2009.01.28. 23:37 2 komment

Címkék: verseny iskola óvoda matematika adrienn

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr40909430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RKriszta 2009.01.29. 21:45:53

Az iskolaválasztás igen nehéz, ezzel én is küzdök. Remélem sikerül a vágyaitok szerint bekerülni...Megy a drukk!!!!

Napocska77 2009.01.30. 12:22:58

Nagyon ügyes volt Adrika!
Okos kislány, remélem, sikerül a matekosba mennie!
süti beállítások módosítása