Egy év minusz egy hónap...

Tegnap Áronunk 11 hónapos lett, igen,. így szalad az idő (ezt minden hónapban megállapítom, mondjuk többször is...).

Rövidke kis összefoglaló: házi mérések szerint 8560g, kihasználva a mérleg "hold" billentyűjét, ami ugye a mozgásokból adódó átlagot veszi figyelembe. A magassága talán 73 cm, de lehet hogy kevesebb, mert épp pipiskedve állt.

A várakozással ellentétben még nem jár, pedig már 4 hónappal ezelőtt is állt, tehát hamarabbra vártuk az elindulást, dehát ami késik majd eljön.

A horoszkópjánál leírtak, miszerint lehet hamar fog beszélni igazolódni látszanak. A testvéreihez hasonlóan neki is elég bő a 11 hónapos szókincse, legújabb szerzeménye az "eper" szó, ami egy gyümölcsös könyv egyik ábrája, azóta ennek a könyvnek és általában minden könyvnek a neve: eper.

A másik legújabban és legtöbbször használt szó, mit szó, mondat: add ide. Ezt tesók még nem cifrázták, ők egyszerűen közölték, hogy "kell" vagy "ádá". Áronunknak az add ide add oda a sláger. Nemrég megtanult pápát inteni és közben mondja is, a tapsolás mint pavlovi reflex indul be, ha meghallja a szót, hogy ügyes - mindegy hogy rá mondjuk vagy másra.

Másik sokat emlegetett szó: gyere! Nagyon aranyos volt pár napja, ahogy engem utánozva mondta a testvéreinek:-)

Kedvenc versei/dalai a hóc hóc katona és a gyí paci paripa. A játék hintaló (oroszlánkölyök) még mindig a kedvenc játékok egyike, a hintalóról le is tud szállni, de újabban tologatni szokta körbe-körbe a szobájában.

Ezen kívül telefonmánia van, és minden ami tiltott, az izgalmas. Szereti kdobálgatni a járókából  a játékait, és elkezdte a szekrényekből kipakolást, ami a ruhákra is vonatkozik. A kipakoláson kívül a bepakolást is végzi, pl. játékkockát nem csak kiveszi a dobozból, hanem  be is rakja - nem biztos hogy a helyére, de valahol talál neki helyet.

Szeret pofozgatni, hajat cibálni, szemüveget leszedni, arcot kaparászni.

Alvása általában napközbeni egyre viszaszorult, éjjel szerencsére alszik. Nagy gondom, hogy a kiságyban alvás napközben egyáltalán nem működik, ha beteszem, egyből felkel. Szerencsére éjjel alszik az ágyában, de nem ott alszik el, hanem a franciaágyon, szopizás után.

Étvágya: azt gondolom, elégedett lehetek, bár a súlygyarapodása nem túl nagy az elmúlt hónapokban, de gyakorlatilag válogatás nélkül eszik, igaz még elég sok étel van a tiltólistán, pl. tejtermékek, tojás. Lisztesárut már kap, bár babapiskótából csak a babáknak valót, de kenyeret már eszik. Elmúlt napok nagy meglepetése margarinos pirítós kenyér, hmm kétpofára gyűrése.

Nem ez a telefon a kedvenc...

Az epres könyv

Esténként mindkét testvérem  ad jóéjt puszit, a saját ágyukban, majd a szobájukból kijövet pápát intek nekik és megyek szopizni.

 

Kipakolok vagy bepakolok?

Itt szeretek játszani ebben a kis sarokban. Leülve pont elférek.

És még ez is én vagyok:

  

Szerző: gneke  2009.02.12. 15:00 5 komment

Címkék: fejlődés áron

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr97939073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid 2009.02.12. 16:59:46

Boldog hófordulót!
Nagyon szépek a gyerkőcök mind egy szálig :)

Meghívhatlak benneteket egy könyves játékra? Nem blogos, postán működik. Ha érdekel: info@simoningrid.com

Mária69 · http://haromcsillag.blogspot.com/ 2009.02.12. 17:21:58

Tényleg gyönyörűek a gyermekeitek. Sokat fényképezz, nagyon megéri. Én például örömmel nézem és majd ők is 10-20 év múlva.
Gratulálok hozzájuk! Leljétek sok örömötöket bennük.

Napocska77 2009.02.12. 18:43:38

gratulálok! Nagyon szép, ügyes, mindhárom gyermek, büszke lehetsz rájuk:-) Áron szókincse pedig tényleg nem semmi!!!

Zsibrák 2009.02.16. 10:51:15

Gneke, gyönyörűek a gyermekeid!! Áron nagyon ügyes, főleg a szókincse imponál nekem, bevallom. De hát nekem ez a vesszőparipám (pirul).
Így a képeket elnézve úgy érzem szeret téged Isten! Maradjon is így!

gneke 2009.02.16. 12:47:34

Köszönöm a kedves hozzászólásokat!
Olyan kedvesek vagytok hozzánk. Nagyon jól esik:-)
Puszillak mindannyiótokat!
süti beállítások módosítása