Ezt a megjegyzést ma a védőnőnk mondta Áronra. Tankönyvi egyéves lesz, mert

 - úgy néz ki lesz 8 foga. Hát októberre gyorsan növesztett hat fogat, aztán jól rápihent és 4 hónapnyi szünet után múlt héten kibújt a hetedik fogacska is és nyilván ennek hamarosan lesz folytatása, szimmetrikusan szoktak ezek a fogacskák kibújni. Minden kismamát megértek, akinek most fogzik a gyermeke, ismerős amiről írnak, tünetek, stb. Kis feneke oly piros, hogy védőnéninek meg is mutattam, olyan hólyagos-gombás kinézetű, Sudocremre mondjuk a tünetek enyhülnek. Arca is piros, olyan atópiás jellegű bőrpirosságnak néz ki.

 - járni is fog. Bizony erre is 4 hónapja várunk, illetve nem annyira rég, de akkor állt talpra először és bizony mi kicsit korábbra vártuk az első önálló lépések megtételét. De erre csak szombaton először került sor, a célszemély én voltam, aki felé az első bizonytalan egy-két (maximum) lépést tette meg. Épp azon gondolkoztam, hogy a mai gyerekeknek annyi játékuk van, csörgő-zörgő-zenélő, hogy nincs is olyan motiváció, ami miatt képesek az első lépéseket megtenni - mint amit annak idején nagymamám mesélt, hogy varrt anyukámnak egy babzsákot és annak a zörgésére elindult és tett anyukám pár önálló lépést. Hát mindenesetre ha már játék van is rendesen, ANYA CSAK EGY VAN, aki felé érdemes menni.

Meg lett állapítva ez is, hogy csak anya létezik, első szocializációs szorongás jeleként rögtön hozzámbújt, amint egyébként általam nagyon kedvelt és kedves védőnénit meglátta. Borzasztóan anyás, apa ölbeveszi és már engem keres a tekintetével, ha észrevesz már nyújtja is a karját, cipeljem én! Kedvenc szava is az anya lett újabban.

Megemlítem, hogy ugyanazt a védőnénit ismerjük már Adrikás terhességem kezdete óta, s bár a falunkban is cserélődnek, (nyugdíjba ment a másik nagyon régóta ebben a körben dolgozó kolleganője) a fiatalok pedig még nem rég kezdtek, szóval nekünk már hetedik-nyolcadik éve ugyanaz ad tanácsot, szerencsére jókat, látszik, hogy rengeteg gyermeket látott már, tapasztalata, szaktudása óriási.

Talán mégsem lesz tankönyvi gyerek, egyébként sincs ilyen mert a születési súlyát biztos nem háromszorozza meg. Ezt már a születéskor sejteni lehetett, gyors fejszámolást végeztem és mindjárt nyilvánvaló volt, hogy a 3250 g-ból nem lesz egyéves korára 9750g. A mi családunkban? Kizárt. Kb egy kilóval kevesebb.

 

Szerző: gneke  2009.02.25. 15:09 1 komment

Címkék: védőnő fejlődés mozgás áron

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr66965349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RKriszta 2009.03.01. 21:31:14

Na , én hozzá is szólok..
Mindig figyelem, mert kb. egy idősek B-val..de Barnira mindig azt mondom, lusta mert fiú..na, de ŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ is fiú. Na, mindegy, nekünk 4 fog, nektek 8..ő áll, B. most kezdett el mászni. :-)Mondjam még..
De hát majd B. előbb tanul meg bicajozni, vagy csajozni..vagy valamit. :-)))))
süti beállítások módosítása