"Adventi hírnök, friss fenyőág
Lobog már négy kis gyertyaláng.
Azt mondta Jézus, visszajön még,
Újjá lesz akkor Föld és Ég.

Ujjong a szívünk, dalra gyúl.
Nincs már messze az Úr!"

 

Eljött ez a vasárnap is...vele együtt teljesen készen állunk a közelgő ünnepre.

Mi is történt a héten? Tőlem szokatlan módon elég későn de feladtuk az üdvözlőlapokat, (nagyon kedves visszajelzésekből úgy gondolom meg is érkeztek) hétfőn megkaptuk az oviból a várva várt fényképeket Andorról és Áronról (aki nem ovis persze, de bevittük az ünnepi fényképezésre), ezzel együtt az utolsó ajándékok is becsomagolva, karácsonyfára citromkarika díszek elkészülve, diók bearanyozva, mézeskalács mai napon kisütve és először (mert eddig sosem csináltam) szépen kifestve cukormázzal.Sok segítséget kaptam nagylánytól és nagyfiútól!

A hó...nem úgy néz ki, mint ami karácsonyra elmúlik. Áron fő szava lett az elmúlt napokban, bár pár napja úgy tűnt nem szereti, vagyis fél lépkedni a hóban, de természetesen a szánkó áttörést hozott. Tegnapelőtt próbálkoztunk először, Andor, apa és én vittük ki  - Adrika iskolában volt:(  - és nagyon kényelmesen üldögélt szánkójában, felváltva húzogatta Apa és Andorka. Ma pedig Apa vitte ki a három gyerkőcöt, Áronka mindig a szánkóban ült, a nagyok pedig felváltva ültek-húzták a kistesót.

Adrikát holnap még vinni kell suliba, nem bántuk volna, ha nem kellene, de ez nem ovi, muszáj menni.

Szerencsére ünnepi menühöz minden megvásárolva, még esetleg egy üveg bor hiányzik - pénztártól való távozás után jöttem rá még a hiperben - van ide is egy jó receptem, borkrémlevesnek elkészítve épp egy éve próbáltam ki először azóta többször elkészítettük családi összejöveteleken és mindenkinek nagyon ízlik!

 

Minden kedves olvasónknak, virtuális barátunknak nagyon kellemes Karácsonyi ünnepeket kívánunk!

 

 

 

 

Szerző: gneke  2009.12.20. 21:41 2 komment

Címkék: karácsony szabadidő advent andor áron adrienn

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr531611858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WildShycu · http://igazvilag.freeblog.hu/ 2009.12.20. 21:54:34

Borkrémleves? ilyet sem hallottam még... remélem, majd elárulod, hogy készíted...

Mária69 · http://haromcsillag.blogspot.com/ 2009.12.21. 11:00:44

Köszönjük szépen és mi is kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk nektek!!!
süti beállítások módosítása